zaterdag 9 februari 2019

Kerst en Oud en Nieuw

Inmiddels in het alweer februari. Voor mijn gevoel is de kerst alweer zo lang geleden. Ik had veel eerder aan een blog moeten beginnen. We kijken we weer terug op de fijne weken dat we met elkaar in Werkendam waren. Zelf lagen we met het schip al lekker vroeg in Werkendam, onze ene zoon lag er al, en daar kropen we gezellig naast. Schip naast schip. Onze oudste zoon lag met zijn schip al in de haven maar moest nog wat werkzaamheden bij een bedrijf doen, maar toen dat klaar was kwam hij al snel naast ons liggen.  3 op een rij. Beter kun je het niet treffen. Want als je kleine kinderen hebt dan valt het tegen om elke keer over al die schepen heen te klauteren. Nu was het de ene deur uit, de andere deur weer in. Juist met die dagen is het jammer dat onze twee andere kinderen een stukje verder weg wonen. Maar die kwamen regelmatig met de auto.
's Morgensvroeg ging de deur al open: Oma, papa vraagt, isser koffie? Of de oudere kleinkinderen kwamen zelf, vragen of oma nog even weg ging en of ze dan mee mochten. Vanzelf, nu moesten we het er van nemen. Omdat een paar van ons geen appelbeignets lusten, ging in op een middag appelflappen bakken met de oudste drie kleinkinderen. Wat waren ze ingespannen bezig om een mooie appelflap te maken. Stiekem af en toe snoepen van de heerlijke blokjes appel die al zo lekker geweekt waren in kaneel en suiker.
                                  
Kijk eens wat een mooi product ze met elkaar maakte.
Ze smaakten dan ook heerlijk, en ik moest ze verstoppen anders hadden ze al op geweest voor we met elkaar oud jaar vierden.


De Werkendamse haven vol met binnenvaartschepen, waarvan de meeste van kerst tot nieuwjaar blijven liggen. 

Families liggen bij elkaar.
Een vriend van onze zoon maakte foto's met een drone.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

toffe rommelmarktvondsten

Een week of wat terug was ik met manlief en n vriendin bij n rommelmarkt van n kerk. Ze hadden vanalles! Van kerst spullen tot boeken, van k...